Povijest

Kristova Crkva Kušlanova nastaje preseljenjem zajednice iz centra Zagreba u Amruševoj ulici u Maksimir na adresu Kušlanova 21. Nakon kupnje zgrade 1999. i obnove prostora zajednica počinje s djelovanjem 2000. godine. Mladen Jovanović je vodio Crkvu sve do svoje smrti 2013. Uz vodstvo Kristove Crkve Kušlanova, Mladen Jovanović je također obnašao funkciju Predstojnika Kristovih Crkvi u Hrvatskoj od 2004. do 2012. godine. Mladen je bio vrstan propovjednik i rado pozivan od mnogih crkava i kršćanskih grupa. Mladen i Dragica Jovanović su svoju bogatu kršćansku službu započeli u ranim sedamdesetim godinama 20. stoljeća. Zahvaljujući njihovoj vjernosti i predanosti u službi za Krista, osim duhovne obitelji u Kušlanovoj, imali su i širu ključnu ulogu u osnivanju nekih lokalnih crkava, osnovanju Vijeća Kristovih Crkvi, međucrkvenoj suradnji, sudjelovanju u radu PEV-a i Udruge za vjerske slobode, te mnogim projektima i inicijativama.

Kristova Crkva Kušlanova Zagreb
Kristova Crkva Kušlanova Zagreb

Nakon 2013. godine vodstvo crkve preuzimaju starješine Thomas Sibley, Zorislav Đaković i Željko Medved, te propovjednik Mislav Ilić.
Paralelno s osnivanjem Kristove Crkve Kušlanova, Thomas i Sandra Sibley osnivaju 2000.g. Institut za biblijske studije koji je proizašao iz Biblijske škole Kristove Crkve Amruševa čiji ravnatelj je bio Mladen Jovanović. IBS s vremenom prerasta u Biblijski Institut koji danas djeluje na tri lokacije u Zagrebu od kojih je jedna u Kušlanovoj 21. Više informacija o Biblijskom Institutu možete naći na internet stranici Biblijski institut Zagreb

Pravila privatnosti

© Kristova Crkva Kušlanova 2022  - Sva prava pridržana.